donderdag 28 juni 2018

Hoogfeest van de H.H.Apostelen Petrus en Paulus

Bestonden in de dagen van Jesus verschillende opvattingen over wie de Christus was, vandaag is het niet anders. Ook nu nog worden de meest idiote verhalen rondverteld, die de bedoeling lijken te hebben de identiteit van Gods Zoon te willen verduisteren. Tweeduizend jaar geleden was het niet anders: Jesus vraagt aan de Apostelen wat de mensen over Hem zeggen wie Hij werkelijk is. Het antwoord is verschillend: Johannes de Doper, Jeremias of een van de Profeten, of Elias. Maar het is de Apostel Petrus die het verlossende, en juiste woord hierover uitspreekt: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God (Matteus 16;16). Daarop zegt de Heer de beroemde woorden: Zalig zij gij Simon, zoon van Jona; want niet vlees en bloed hebben u dit geopenbaard, maar mijn Vader die in de Hemel is. En Ik, Ik zeg u: Gij zijt Petrus, en op deze steenrots zal Ik mijn Kerk bouwen en de poorten van de hel zullen haar overweldigen.

Het is duidelijk: de Kerk van Christus is dus op de Steenrots, de Petrus gebouwd, en zeker niet gebouwd op Maarten Luther, Johannes Calvijn of de Kritische Bijbelonderzoekers van de Jehova-Getuigen. En het is al helemaal niet juist door maar even te beweren dat God zijn Heilige Katholieke Kerk 1572 jaar later even kwam veranderen voor een kerk van de Reformatie (want waar staat dat in de H.Schrift aangekondigd?) Bovendien bestaat de ware Kerk uit vier kenmerken die anderen niet hebben. De ware Kerk is EEN, HEILIG, KATHOLIEK en APOSTOLISCH. Dat was zij vroeger, en dat is zij nu nog steeds.

Laat de katholiek zich dus niet misleiden, hoe dan ook. Er zijn nogal wat groepen en figuren opgestaan die de raarste bakerpraatjes over het geloof en over Christus verkopen en zij sleepten ook nog eens hele volksstammen met zich mee. De H.Apostel Paulus zegt het zelfs zo in de tweede brief aan Timóteus hoofdstuk 3 verzen 1 tot 5

Weet wel dat in de laatste dagen boze tijden zullen komen. Want de mensen zullen zelfzuchtig worden, geldgierig, snoevers, hoogmoedig, lasteraars, ongehoorzaam aan hun ouders, ondankbaar, goddeloos, liefdeloos, trouweloos, kwaadsprekers, onmatig, verwilderd, van het goede vervreemd, verraders, roekeloos, trots, met meer liefde voor genot dan voor God. Mensen die de schijn van vroomheid bewaren, maar er de kracht van verwerpen. Ook dit slag moet gij vermijden.

Als wij op het hoogfeest van Petrus en Paulus te heilige Mis gaan, laten wij de Heer dan danken dat Hij ons tot het Geloof heeft geroepen. Laten we God vragen dat via de voorspraak van de HH.Apostelen ons Geloof onbesmet mag worden bewaard en laten we Hem bidden dat Hij de Kerk beschermt tegen alle vijanden. Bidden wij dat God waardige opvolgers van de Apostelen mag geven.