donderdag 10 mei 2018

Hemelvaart van de Heer

Evangelie naar Marcus: Eindelijk verscheen Hij aan alle elf, terwijl ze aan tafel waren. Hij verweet hun het ongeloof en de verstoktheid van hart, omdat ze hèn niet hadden geloofd, die Hem na de verrijzenis hadden gezien. En Hij sprak tot hen: Gaat heel de wereld door, en predikt het Evangelie aan ieder schepsel. Wie gelooft en gedoopt is, zal zalig worden; maar wie niet gelooft, zal worden veroordeeld. Deze wonderen zullen hen vergezellen die hebben geloofd: in mijn Naam zullen ze duivels uitdrijven; vreemde talen zullen ze spreken; slangen zullen ze opnemen; en al drinken ze dodelijk vergif, het zal hun niet schaden; zieken zullen ze de handen opleggen, en zij zullen genezen. 

Toen de Heer Jesus met hen gesproken had, is Hij opgenomen ten Hemel en is neergezeten aan de rechterhand Gods. Maar zij trokken uit, om overal te preken; en de Heer werkte men hen mee, en bevestigde het woord door de wonderen, die het vergezelden.

Overweging: Ons vaderland is niet op aarde, maar in de Hemel. Dus onze toekomst is van een heel andere aard. We moeten niet werken voor aardse zaken, want dat blijft niet bestaan. Een mens leeft - als hij al geluk heeft - hooguit maar 90 jaar. We moeten daarom werken voor Hemelse zaken. Deze zullen eeuwig zijn. Laten we daarom ons best doen op het verkrijgen van alle genaden die wij nodig hebben om de Hemelse Glorie te mogen binnengaan. Daar waar Christus zetelt aan de rechterhand van God de Vader.