maandag 12 maart 2018

Het gezwets van de NOS over de Kerk

Soms vraag je wel eens af: wanneer nemen jullie eens een goed geïnformeerde redacteur Geestelijk Leven in dienst NOS? (Nederlandse Omroep Stichting). Want zo als het nú gaat, daar lusten zelfs de honden geen brood van. Alleen de titel van dit stuk al wat jullie geschreven hebben (zie link boven): Franciscus geliefd bij het volk, omstreden bij de kerkleiding. Alsof Paus Franciscus niet zelf tot die kerkleiding behoort, maar ach, dat is slechts maar een detail nietwaar? Alsof de vele honderdduizenden leken in de wereld geen probleem met deze Paus zouden hebben. Bekijk maar eens een paar afleveringen van Church Militant van Voris uit de Verenigde Staten. Dan komt u zeker wel tot een andere conclusie. En houdt eens op storm te lopen tegen onze Kardinaal Willem Eijk alsof hij de kwade genius van alles is!

Nee, het is zeker niet juist om te stellen dat de mensen boven de regels moeten staan, zoals jullie graag in de Kerk willen zien. Want dat zeggen corrupte politici namelijk ook altijd van zichzelf. Die doen niets anders dan boven de wet willen staan. En sinds wanneer levert dit geen heilloze weg op? Kijk maar eens naar al die landen waar de mensen boven de wet stonden: ISIS in Syrië is daar een afschrikwekkend voorbeeld van. Zal ik nog een voorbeeld geven NOS? De maffia in Italië. Ook die staat boven de wet. Dat is echt een geweldige ontwikkeling hoor als dat in de Kerk mogelijk zou zijn: iedereen mag naar hartelust de buurman vermoorden. Goh, wat zijn we dan gelukkig!

En nee, NOS. Het heeft niets te maken met aartsconservatisme. Dat zijn linkse slogans die geen enkele inhoud hebben. Waar het wel om gaat is om trouw aan het Geloof dat Onze Heer ons zelf heeft verkondigd en dat Hij ook onze trouw gevraagd heeft. Dat staat zelfs in het boek dat u zo weinig kent; de Heilige Schrift. Sla dat boek maar eens op wat de Heer zal doen met luie en slechte knechten!

En wat doet "theoloog" Frank Bosman in uw artikel eigenlijk? Deze man komt elke keer zijn eigen heterodoxe visie opdringen aan het geheel, en denkt ook nog voor iedereen in Katholiek Nederland te mogen spreken! Bovendien, een cultuurtheoloog, die Frank Bosman zelf zegt te zijn, daar bestaat maar één exemplaar van in de wereld: Frank Bosman zelf. En die heeft al helemaal niets van doen met het Katholiek geloof dat ons is overgeleverd. 

De NOS heeft het over een slinkende Kerk in Nederland, maar vergeet dat de Katholieke Kerk een wereldkerk is. Daar nemen de roepingen (priesters en religieuzen) alleen maar toe, en vele van die roepingen komen ook naar onze kerkprovincie. Dus zo negatief is de situatie nu ook weer niet. En ja hoor, het aantal katholieken slinkt in Nederland. Maar Jesus is ook slechts met 12 mannen begonnen. Mogelijkerwijs is de NOS dit waarschijnlijk vergeten. Absolute aantallen doen het misschien goed op de Aandelenmarkt, maar daar heeft de Kerk niet veel mee te maken. De Kerk is gesticht door onze Heer, en Hij roept de mensen voor zijn Kerk. Dat gaat namelijk al 2000 jaar zo NOS.