vrijdag 12 januari 2018

Overspel is nooit goed te praten!

Het moet maar eens duidelijk gezegd worden: overspel kan en mag nooit worden goedgepraat. De Heer is zelf heel duidelijk in de Heilige Schrift en laat het zelfs optekenen door de H.Apostel Paulus in een brief aan de Hebreeën. In hoofdstuk 13 vers 4 staat het zo: Het huwelijk moet eerbaar zijn onder ieder opzicht, en onbezoedeld het huwelijksbed; want God zal ontuchtigen en overspelers oordelen. 
Daaruit volgt ook, dat het onjuist is om welke redenen dan ook iets te verzinnen om in geval van overspel toch de H.Communie te ontvangen, zoals Amoris Laetita suggereert en die dan spreekt over "sommige gevallen". Door deze verwarring denken veel gescheidenen die later zonder nietigverklaring hertrouwd zijn dat ze maar hun gang kunnen gaan. Maar zo is het niet! Wie immers zich als een onreine gedraagt, zal toch eerst de stap moeten nemen om zich te laten reinigen. En wie dat niet doet, verontreinigt het Hoogheilig Lichaam en Bloed des Heren wanneer hij of zij de H.Communie ontvangt. Wie zich zó gedraagt zal zeker voor Gods Rechtbank moeten verschijnen (vergelijk 1Korintiërs hoofdstuk 11 vers 27-29). En dat geldt evenzo voor een ieder die het gewaagd heeft door zijn eigen toedoen het Kwade aan te prijzen als iets wat goed is (Jesaja 5;20). Hij zal zich voor de Heer zelf moeten verantwoorden!

Kijken we naar de teksten van de onverbreekbaarheid van het huwelijk die door onze Heer Jesus Christus zelf is uitgesproken en zijn opgetekend in de Heilige Schrift, dan blijkt toch overduidelijk dat de Heer geen "sommige gevallen" heeft benoemd inzake echtscheiding en overspel. Wie dat niet gelooft moet Matteus hoofdstuk 19 er maar op naslaan. Dan kan hij het zelf eens lezen! 

Wie het kwade aanprijst, zal ook het loon van het kwade in de wacht slepen. Houdt daar allen rekening mee. De Heer des Hemels oordeelt zonder aanzien des persoons en is een onpartijdige Rechter die het goede beloont, maar het kwade bestraft.