maandag 20 november 2017

Uitverkoop houden

Er zijn mensen binnen en buiten de Kerk....die alles weg willen doen en uitverkoop willen houden. Ze willen de Leer van de Kerk veranderen (waardoor deze vernietigd wordt), ze willen de H.Liturgie naar de ondergang drijven en ze willen zelfs de gelovigen beroven van hun Geloof en van de andere Sacramenten. Vooral het H.Sacrament van de Biecht moest in de afgelopen vijftig jaar aan geloven en in sommige kerkgebouwen vind je geen Biechtstoelen meer, want zo menen deze leerlingen op valse wijze: dat Sacrament is afgeschaft door het Tweede Vaticaans Concilie. Maar als de gewone gelovige de besluiten van het Tweede Vaticaans Concilie erop naslaat, vindt hij vervolgens nergens de opmerking dat de Biecht zou zijn afgeschaft. Eerder het tegendeel is het geval, maar daar maken deze 'apostelen' - die onder de dekmantel van het progressivisme schuilhouden - zich geen zorgen. Voor hun gaat het erom om het Geloof en de Kerk te veranderen naar hun progressieve beeld en gelijkenis. Gaat het niet via de weg van de schijn-redenering en een bedenkelijke vorm van theologie bedrijven, dan gebeurt het wel via de LGBT (holebi)-constructie om de Kerk en het geloof direct of indirect aan te vallen. Zelfs bisschoppen zijn voor deze laatste constructie gezwicht en voeren nu de acties van de kerkelijke vijand uit. Dit alles onder de noemer van de pastoraal en de mensenrechten.

Toevalligerwijze is op deze dag, maandag 20 november 2017 in de lezingencyclus van de H.Mis het stuk over de Makkabeeën gelezen. En ook daar was sprake van een geslacht dat zich om de Wet niet bekommerde en velen wist te winnen voor de gedachte een verbond te sluiten met de volkeren rondom. De afgevaardigden die naar de koning gingen kregen nu de volmacht om de levenswijze van de heidenen in te voeren. Velen sloten zich aan bij de levenswijze der heidenen, maar een kleine groep bleef standvastig in het behouden van de Wet en de voorschriften. 

En ja, het maakt dus geen verschil uit of een koning als Antíochus Epífanes opstaat en de toenmalige trouwe Joden liet doodmartelen, ook als diezelfde koning in onze tijd zou opstaan en hetzelfde zou doen, komt hij gegarandeerd in aanraking met een kleine groep van verzetslieden die het eenvoudigweg niet pikt dat hun Geloof te grabbel wordt gegooid. Hoe erg ze ons ook zullen vervolgen.
De Kerk zal als gelouterd weer te voorschijn komen, net zoals dat in Fatima voorspeld is. Niet omdat de gelovigen dit zo graag willen, maar omdat God dit wil. 

Lezing: 1Makkabeeën hoofdstuk 1 verzen: 10-15, 41-43, 54-57, 62-64.