Een regionale website in Nederlands Limburg vond het nodig om een aanval op de Katholieke Kerk in te zetten bij een jubileum van een pastoor. In plaats van dankbaarheid voor de stille inzet van veel priesters en leken, kregen de trouwe gelovigen een extra veeg uit de pan afkomstig van een of andere journalist die een bekende aanvalstechniek toepaste: koppel de woorden van Onze Heer los van zijn Kerk, alsof die laatste daarom geen bestaansrecht zou hebben. Je vindt dat terug in de vaak gebruikte valse slogan: Jesus ja, Kerk nee. De scribent van het stuk schreef het op de navolgende manier:
De pastoor [....] is een Monfortaan. Dat is een congregatie die de Leer van Jesus volgt en niet de wetten en regeltjes van de Katholieke Kerk als hoogste goed beschouwt.
Ja, de betreffende congregatie is de enige die de Leer van Jesus volgt hoor, en de Kerk niet, zo althans wil de journalist de argeloze lezer wijs maken. In dat verband zijn de Tien Geboden volgens deze journalist maar "regeltjes" die niet van de Heer zelf afkomstig zijn, maar wie een Catechismus van de Katholieke Kerk opslaat weet wel anders: elke Catechismus is namelijk opgedeeld via het systeem van de vier voornaamste delen van de Christelijke Leer, en die komt toch echt van Jesus zelf af, want Hij heeft immers de Kerk gesticht en niet de congregatie van de Monfortanen. De vier voornaamste delen van de Christelijke Leer zijn: het Credo, het Onze Vader, de Geboden en de Sacramenten. Wie daarom beweert dat de Kerk een ander Evangelie verkondigt dan de Heer zelf bevolen heeft, die weet óf de waarheid niet, óf is een regelrechte leugenaar.
Verder is het altijd opvallend dat buitenstaanders, zoals journalisten, helemaal geen flauw benul schijnen te hebben waarom er überhaupt regels in een organisatie bestaan. Hoe zouden ze het zelf vinden als in hun eigen organisatie alle "regeltjes" zouden worden gedumpt en er totale anarchie zou uitbreken waardoor zelfs het salaris van de journalist niet meer uitbetaald zou worden? De verwachting is dat ze binnen één seconde zullen veranderen in een tegenstander voor het opheffen van hun eigen "regeltjes".