vrijdag 31 maart 2017

Abortus valt wel degelijk onder moord

Zou abortus geen moord zijn? Dit kan je afvragen over de zaak van een Universitaire beslissing naar aanleiding van een cursusdocument over abortus in België. Meer kunt u hier lezen. De Belgische bisschoppen stellen dat het woord 'moord' niet met abortus vergeleken mag worden, maar waarom staat in de Katechismus van de Katholieke Kerk abortus dan onder het kopje "Moord, Doodslag"? (pag: 697) Gaan we kijken naar de hoofdstukken in de betreffende katechismus, dan staat abortus zelfs onder de zonden die de Hemel om wraak roepen. We hebben het dus niet over zomaar een doodzonde, maar een die veel zwaarder door God bestraft wordt. Daarom wordt ze niet voor niets een "om wraakroepende zonde" genoemd. En wie het verschil niet ziet, moet maar eens naar Sodom en Gomorrah kijken wat daar mee gebeurd is (zie het boek Genesis hoofdstuk 18 en verder). De betreffende steden liggen overigens nu nog steeds in puin. 

Opvallend in deze controverse is dat de Belgische bisschoppen het wel over de "barmhartigheid" hebben, maar  blijken tot nu toe geen barmhartigheid te vragen voor Stéphane Mercier (die de discussie over abortus is moord) heeft aangezwengeld. In plaats daarvan schijnt Mercier ook nog door de Katholieke Universiteit in Leuven persona non grata verklaard te zijn.

Intussen is op verschillende websites een handtekeningenactie begonnen die het voor Mercier wil opnemen. Tekenen kunt u hier. Meer dan vierduizend mensen gingen u voor.