vrijdag 6 mei 2016

Hoe nederig bent u? Hier is de spiegel..

Er zijn mensen die zich Christenen noemen, maar die wel de H.Schrift of delen van de H.Schrift verwerpen omdat sommige passages niet zo goed uitkomen. Tegenwoordig spreken we van politiek-correcte ideeën. Er is inderdaad een verschil van opvatting tussen wat God leert en wat de mensen leren; dat gaat helaas al eeuwen zo. Om een voorbeeld te geven hoeveel nederigheid u werkelijk bezit, leg ik een stukje Evangelie voor dat als een spiegel voor uw ziel werkt:

Weest elkander onderdanig in de vreze van Christus. Gij vrouwen, weest onderdanig aan uw mannen, als aan de Heer. Want de man is het hoofd van de vrouw, zoals Christus het hoofd is van de Kerk: Hij die de Verlosser is van het Lichaam. Welnu, zoals de Kerk onderdanig is aan Christus, zo moeten in alles de vrouwen het zijn aan haar mannen. 
Gij mannen, hebt uw vrouwen lief, zoals Christus de Kerk heeft bemind. Hij heeft Zich voor haar overgeleverd: om haar te heiligen en te reinigen door het Waterbad, vergezeld van het woord; om Zich een heerlijke Kerk te bereiden, zonder vlek of rimpel of iets van die aard, maar heilig en zonder enige smet. Zo moeten ook de mannen hun vrouwen liefhebben als hun eigen lichaam; wie zijn vrouw bemint heeft zichzelf lief. Welnu niemand heeft ooit zijn eigen vlees gehaat; maar hij voedt het en verzorgt het, zoals ook Christus het doet met de Kerk; omdat we de ledematen zijn van zijn Lichaam. “Daarom zal de man vader en moeder verlaten, en zich hechten aan zijn vrouw; en die twee zullen één vlees worden.” Dit geheim is groot; ik bedoel; zijn verhouding tot Christus en de Kerk. Maar hoe het ook zij: ieder van u moet zijn vrouw liefhebben als zichzelf, en de vrouw moet eerbied hebben voor de man. (Efeziërs 5; 21-33)

Als u nu als Christen dit stukje Evangelie accepteert en uitvoert, dan is de deugd van de ware nederigheid uw metgezel, speciaal bij de vrouwen. Wie dit aanneemt en doet, voert immers de H.Wil van God de Vader uit. En we weten dat iemand gered kan worden als hij die de Wil van de Vader uitvoert (Matteus 7;21)
Maar als u nu zegt dat hier sprake is van discriminatie van de vrouw, dan beschuldigt u God zelf van zonde, want zijn Leer is hierboven door de Apostel Paulus juist uiteengezet. Dan zou er sprake kunnen zijn van ernstige hoogmoed en ongehoorzaamheid en bent u mogelijk verblind geraakt door de politiek-correcte uitwassen in de maatschappij.

Het is nogal veelbetekenend dat de Apostel Paulus het volgende hoofdstuk besteedt aan de strijd tegen de Duivel, die overigens maar wat graag ziet dat de H.Schrift door de mensen wordt verworpen. De gelovige lezer was dat mogelijk al opgevallen. 

Post Scriptum: onze excuses voor de gemaakte type-en zinsfouten. Soms wil er wat tussendoor slippen, maar nu zijn de fouten verbeterd.