dinsdag 12 januari 2016

Hoge positie geen garantie voor hoge morele waarden

Heel vaak denken mensen dat een stijging in de maatschappelijke ladder, automatisch betekent dat ook het immoreel gedrag van de persoon gaat verdwijnen. Op die plaats aangekomen blijkt tot schrik van de persoon dat juist die immoraliteit aanwezig blijft en dat men keer op keer dezelfde overtredingen of misdrijven blijft begaan. De fout in bovengenoemde denkwijze komt vaak genoeg voor. Om het probleem voor de buitenwereld te maskeren wordt niet zelden druk uitgeoefend op andere partijen om niet tot strafrechtelijke vervolging over te gaan. 

De reden van dit stuk is dat onlangs een rapport is gelekt naar een Nederlandse krant waar justitie-medewerkers in Nederland ernstig over de schreef waren gegaan. We gaan verder niet in op dat rapport (dat is vrij zinloos), maar dit toont toch haarfijn aan dat mensen echt eens moeten leren hun leven op orde te krijgen met de hulp van God. Te vaak probeert men op 'eigen kracht' iets te verwezenlijken, en elke keer faalt men, en niet zelden wordt de situatie erger en erger.

Je kunt je leven niet goed op de rails krijgen zonder de hulp van God en zijn Kerk. Hij, de Almachtige, heeft in zijn Kerk de H.Sacramenten gegeven om ons mensen bij te staan en te helpen in elke nood. Wie echt zijn leven grondig op orde wil krijgen, kan niet om Christus, de Zoon van God heen. Wie vertrouwen stelt in God dat Hij je helpen zal, die zal ook echt geholpen worden, en ja, ook als het hier betreft om ergerlijk gedrag, drankmisbruik en andere ernstige morele issues die men - na jaren van verwoede pogingen - niet zelf onder controle kan krijgen. Wie de H.Sacramenten, zoals de Biecht en de H.Eucharistie in goede gesteltenis ontvangt en blijft ontvangen, die zal in zijn levensweg meer en meer door Gods genade gesterkt worden. De verslavingen houden dan op, de geest wordt diep gereinigd en je ziel zal er veel sterker uit te voorschijn komen. Die kracht héb je zelf niet, maar je moet de hulp van Onze Lieve Heer inroepen. Zonder God kun je niets doen.

Wie dus justitie-medewerker is en in de fout is gegaan en van deze fouten echt bevrijd wil worden en zich écht wil bekeren, zodat zondige levenswijzen niet meer terugkeren, kan altijd een beroep doen op de Sacramenten van de Katholieke Kerk. De priesters zullen u dan verder helpen.