woensdag 17 juli 2013

Franse politiechefs willen geen opinie-politie zijn

Er zijn intern grote ontwikkelingen gaande in Frankrijk, waar de vreedzame beweging La Manif Pour Tous een paar 'overwinningen' heeft geboekt. Eén van die overwinningen is, dat er politiecommissarissen zijn die zich steeds meer ongemakkelijk gaan voelen om een soort Opinie-Politie te zijn en dus opinies van vreedzame burgers moeten neerslaan. De krant Le Figaro heeft een artikel geplaatst, waarvan een korte vertaling in het Engels hier te  lezen is. De Franse tekst staat via een link onder het Engelse stukje.

Het is om die reden dat ik besloten heb om de site van La Manif Pour Tous in mijn eigen blog op te nemen (zie daarvoor de rechter kolom onder de kop "Interessante sites". Daar zijn ook de laatste ontwikkelingen te volgen. Wie het Frans niet machtig is kan via het pictogram van de Engelse vlag, rechts bovenaan de vertaling vanuit het Frans naar het Engels lezen. 

Steeds meer personen lijken zich af te keren tegen het anti-democratisch repressiebeleid van de regering in Parijs. Enige dagen geleden is een lid van Justitie opgestapt, omdat hij het niet eens was met de manier waarop ongewapende burgers werden neergeslagen en in de gevangenis werden opgesloten alleen maar omdat zij een eigen mening hebben over het 'homohuwelijk'. Het aantal arrestaties beloopt nu al in de vele tientallen, waarbij de meesten zonder enige straf zijn heengezonden. De bedoeling van deze massa-arrestaties lijkt te zijn dat de autoriteiten over zijn gegaan tot het fysiek en verbaal intimideren van de demonstranten en dat daarvoor zelfs machtsmisbruik (via de politie) tot de mogelijkheden zijn gaan behoren. Dit is ronduit verwerpelijk en schandalig. De Raad van Europa heeft overigens het disproportionele en excessieve Franse politiegeweld tegen ongewapende en vreedzame burgers van La Manif Pour Tous scherp veroordeeld.

De beweging is ook te volgen via de Social Media, zoals Facebook en Twitter. Het account daarvan is:  @LaManifPourTous.