woensdag 1 mei 2013

Duitse bisschoppen laten maskers vallen...

Bij het lezen van de digitale krant verbaas je je soms over de berichten, maar soms valt je mond stijf open van verbazing over het rare en idiote gedrag van een aantal Duitse bisschoppen om vrouwen te willen toelaten tot de gewijde ambten. Laat ik duidelijk zijn: er zijn gevallen bekend waarin z.g. diakonessen in de Kerk aanwezig waren, maar zij werden nooit gewijd tot diaken. Dat kan ook niet, want de traditio als de H.Schrift maken melding van het gewijde diakenambt alleen voor mannen. Het is de Heer zelf die door de Apostelen deze functie heeft ingesteld en het clichématig bij de tijd willen brengen van de Kerk getuigt eerder dat het lijkt dat men de gezonde Leer niet meer aanneemt en ook deels heeft verworpen. Los van de vraag of het bericht in de krant inderdaad gestoeld is op een waarheidsgetrouw verslag, en los van de vraag of de bisschoppen het gewijde ambt hebben bedoeld, moet het toch duidelijk zijn dat bisschoppen die zich vermeten om "wet en feesttijden te willen veranderen" zich moeten gaan afvragen of zij wel tot Christus behoren en zijn Kerk wel vertegenwoordigen...
Het is daarom te hopen dat de Heilige Stoel snel gaat ingrijpen in Duitsland, want dit is in korte tijd de tweede keer al dat men daar een loopje neemt met het Katholiek Leergezag: eerst zagen we een inbraakpoging voor de "pil" en nu dit weer. Houdt dit dan nooit eens op?! Is het soms zo moeilijk om tegen de stroom in te gaan, de waanzin van de dag en de ergernissen in de Kerk een halt toe te roepen? Waar is men in Duitsland eigenlijk bang voor? Bovendien heeft Paus Johannes Paulus II duidelijk aangegeven geen discussies te willen horen over het ambt voor vrouwen. En wat doen de Duitse bisschoppen? Ze zwengelen weer de discussie aan!

Als dit zo doorgaat, dan voorzie ik een groot Duits schisma in wording, net zoals dat bij de Anglicanen is gebeurd. Daarom hoop ik op een daadkrachtig ingrijpen van Paus Franciscus en dat hij zegt: die kant moet de Kerk in Duitsland niet op!