maandag 8 april 2013

Vaticaanse televisie op internet te volgen

Gisteren op Barmhartigheidszondag heeft Z.H.de Paus de Cathedra in bezit genomen van de Basiliek San Giovanni in Laterano te Rome. Er was een LIVE uitzending op het internet te volgen via het kanaal van de Vaticaanse televisie, de CTV. De reden waarom ik hier aandacht aan besteed is het feit dat in ons land niet of nauwelijks aandacht aan dit soort feiten wordt gegeven via de media. Het is al eens een keer gebeurd dat een paar jaar geleden een LIVE-uitzending via de Nederlandse televisie, van de Nachtmis in de St.Pieter, na korte tijd opeens werd afgebroken, waardoor een groot deel van de H.Mis  met Paus Benedictus voor de gelovigen in Nederland niet meer te volgen was. Men zal dat nooit bij voetbaluitzendingen doen, maar wel bij de Nachtmis in de St.Pieter, zo zeg ik maar... De enige manier om te voorkomen dat  gelovigen weer slachtoffer worden van dit soort "grapjes" kan het internet gebruikt worden om LIVE televisie-uitzendingen uit het Vaticaan te volgen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een internetadres waarop LIVE-uitzendingen uit Vaticaanstad worden verzorgd inclusief de verrichtingen van Z.H. Paus Franciscus. Dat webadres is nu gevonden. De link staat integraal hieronder zodat u deze in uw favorieten in de browser kan overnemen. Stop deze link liefst in een map met als mapnaam: RK-Kerk. De link is ook aan te klikken via dit blog aan de rechterkant waar de internetadressen van Blogs en Sites staan.


Bovenaan rechts (als u de muiscursor op het videobeeld legt - normaal is het St.Pietersplein te zien) ziet u knoppen verschijnen. Een daarvan is wel interessant: daar staat de agenda van de dag. Gisteren was de Paus in de Basiliek San Giovanni te Rome en dat stond aangekondigd om 17.00 uur. Het beeld van het St.Pietersplein verdween, en er kwam een LIVE-uitzending waarbij de Paus arriveerde in bovengenoemde Basiliek (zie foto links boven van dit blog). De hele uitzending duurde een paar uur en was integraal te volgen via Lapop of PC.  Er zijn meer links voor wie interesse heeft:


Deze webpagina heb ik nog niet verder uitgezocht, maar het grote voordeel is nu dat de Rooms Katholiek in Nederland en België niet meer van LIVE-uitzendingen kan worden beroofd. Dankzij het internet kunnen nu ook wij deze uitzendingen volgen. Het internet blijkt een machtige bondgenoot te zijn voor Rooms Katholieken in Nederland en België. Dus waar wachten we op? Laten we deze kans grijpen!

Naschrift: Wie een Nederlandse commentaarstem wil horen bij de Video's van de H.Vader, moet het volgende doen. Ga naar de eerste link in dit blog-artikel om CTV op te starten (klik hierop). Klik daarna rechtsboven op de knop TV en selecteer Videonews. Nu verschijnen verticale kolommen met eventuele icoontjes waarop de Video's zijn te bekijken. Links boven in de balk staat ENGLISH als taal geselecteerd. Klik hierop en selecteer DUTCH. Wie nu op een Video klikt om deze af te spelen, hoort nu een Nederlandse commentaarstem.