maandag 11 februari 2013

Paus Benedictus teruggetreden

Het komt niet zo vaak voor dat een Paus terugtreedt. Helaas moeten we vandaag op de 11de februari het bericht van het Vaticaan op internet lezen dat Paus Benedictus XVI zijn aftreden heeft bekend gemaakt. Dit is gebeurd vanwege bepaalde gezondheidsproblemen en waarvan de Paus zegt dat het vooral de laatste maanden zijn geweest die zijn krachten deden afnemen. Natuurlijk accepteren wij in de Katholieke Kerk dit besluit, alhoewel wij het ook erg jammer vinden dat zoiets plaatsvindt. Maar het is allang bekend: het Petrusambt is het zwaarste wat je als mens kan overkomen en de verantwoordelijkheden zijn niet mis. 

Dat een aftreden van de H.Vader pijn doet is voor een gelovig katholiek wel duidelijk. Het meeste pijn wat de gelovigen is aangedaan zijn de schandalen van zogenaamde katholieken die de Kerk in diskrediet hebben gebracht wegens seksuele uitspattingen, vooral door vrijzinnigen en achtmei-aanhangende progressieven uitgevoerd. Het gevolg was dat de orthodoxe gelovigen ook werden beschuldigd, alhoewel zij niets op hun geweten hadden. Ze werden er wel op aangekeken en op zijn minst was Kardinaal Ratzinger ook verdachte in zijn eigen bisdom terwijl een onafhankelijke rechter de Kardinaal had vrijgesproken toen een gedelegeerde een pedofiele priester in het bisdom aannam. Maar zoals altijd: de kranten en de media zoeken geen onschuldigen, ze maken onschuldigen schuldig door zelf-geredigeerde verhalen.

Het meeste pijn doen de valse beschuldigingen, beledigingen, valse toespelingen, zelf verzonnen toespraken, de smaad en de laster aan het adres van de Kerk en de Paus en vooral uitgevoerd door de media en de kranten die er een sport van hebben gemaakt om 'schandalen' en 'intriges' erbij te verzinnen of op te kloppen en dit vervolgens tegen de Kerk uit te spelen. Voor de gelovigen was het net of zij geestelijk in het openbaar werden gekruisigd, en zij moesten maar de lasten van deze onteringen dragen.

Laten we hopen dat de storm die nu op dit moment woedt over de Kerk, gauw tot bedaren wordt gebracht. We bedanken onze H.Vader Paus Benedictus voor zijn grote inzet voor de Kerk en de maatschappij!

Naschrift: de dankbetuigingen stromen op dit moment van alle kanten binnen, van onze Joodse broeders, van de Russische Orthodoxe Kerk en van velen die de H.Vader nauw aan het hart lagen. De laatste berichten laten zien dat de Paus zich gaat terugtrekken in een klooster. Ik vraag iedereen om de H.Vader en de komende nieuwe Paus vooral te steunen in gebed, vasten, en boetewerkjes, vooral in de periode van de veertigdagentijd. Joseph Ratzinger, het gaat u goed en moge God u rijkelijk zegenen!