maandag 21 januari 2013

Er is geweldig nieuws te melden

De website Misterium Fidei meldt ons op 13 januari jongstleden het verheugende nieuws, dat de Franse Benedictijnen van de Abdij van Fontgombault de Abdij van Wisques in Frans-Vlaanderen gaat overnemen. Waarom dat verheugend is: de laatste Abdij dreigde namelijk gesloten geworden omdat het aantal monniken af nam. Sluiting was wel een optie, maar de monniken hebben zich daar toch kennelijk niet bij willen neerleggen.
Men is toen overeengekomen met de Franse Benedictijnen om het klooster in Belgie over te nemen, maar verheugend is bij dit bericht wel dat het vooral jonge monniken zullen zijn die de Traditionele Ritus zullen gaan volgen. We spreken dus niet alleen over de Traditionele H.Mis, maar ook over het Koorgebed en de andere H.Sacramenten in de Traditionele Ritus. Verheugend is vooral dat er roepingen blijken te zijn van jonge mensen die graag de Traditionele Ritus willen volgen en dat is vooral heel slecht nieuws voor al diegenen die vonden dat "de Kerk maar bij de tijd" moest worden gebracht via Acht-Mei-constructies. Juist deze stelling heeft ontzettend veel gelovigen letterlijk de Kerk uitgejaagd, terwijl de Traditionele tak (als we dat zo mogen stellen) op sommige plaatsen een grote bloei te zien geeft. 

Het bewijs dat Traditionalisme beter werkt dan wat men ons altijd heeft proberen wijs te maken en ook een bewijs is dat het Traditionalisme gewoon de toekomst heeft.

Naschrift: Meer goed nieuws vinden we op de site van het Bisdom Roermond. De Nieuwe Katholieken die tot de Kerk zijn toegetreden. Zelf ben ik in de gelegenheid geweest om iemand te ontmoeten die het zelfde deed. Ik hoop dat dit bericht ook een stukje troost geeft aan de trouwe Katholieken die voortdurend door Nederlands mediageweld in de hoek worden gedrukt.