maandag 22 april 2019

Enige opmerkingen over brief Benedictus XVI

Jan en alleman gaf weer een commentaar uit over de brief van emeritus-Paus Benedictus XVI over de misbruikcrisis in de Katholieke Kerk. Natuurlijk alleen in de Kerk, maar nooit buiten de Kerk en zeker niet bij de media, want dan worden de ogen direct gesloten en zelfs de Staatsscholen komen niet voor in een onderzoek naar misbruik. Natuurlijk wel altijd in de Kerk met een Commissie Deetman. Want ik ken mensen die jarenlang op de Staatsscholen (openbaar onderwijs) 'les' hebben gehad en vrijwel elke dag in elkaar werden geslagen of werden mishandeld waarbij ook leerkrachten meededen. Dan hebben we het nog niet over de aanrandingen die er plaats hebben gevonden. We moeten immers voor de misdaden onder gezag van de Staat onze ogen sluiten en doen alsof dit nooit in het Openbaar onderwijs is gebeurd hoor! Stel je voor dat de slachtoffers worden gecompenseerd zeg, dan is Leiden helemaal in last! Natuurlijk zal de mainstream media volledig zwijgen over wat gebeurd is, want hun eigen afgoden moeten worden beschermd! Onderzoek is daarom aan de linkerkant nooit relevant. De 'linkse wereld' heeft het Doopsel en de Biechtstoel er uitgegooid, dus moet je jezelf op een andere manier proberen te 'rechtvaardigen'.

Dan hoor je van mensen die zich later hebben bekeerd tot de Katholieke Kerk. Zij hebben duidelijk gezegd dat het inderdaad waar is dat "zonder God" en "God is dood", de mens o.a. geworpen wordt in seksuele afgoderij en dat dit voor het eerst volledig verdween nadat men zich ook volledig had bekeerd tot God via de Katholieke Kerk. Deze mensen zijn nu vrij van een atheïstisch leven en ik ken er die zó dankbaar zijn dat hun leven op orde is gebracht, dat zij niet weten welke woorden zij moeten gebruiken om God te danken voor deze grote gave van zijn Barmhartigheid. Zij stellen gewoon dat emeritus-Paus Benedictus XVI volkomen gelijk heeft gehad om deze brief te schrijven, maar ook dat de inhoud gewoon klopt. Het was voor die mensen namelijk dagelijkse praktijk. Wie van God los is, wordt immers een speelbal van de Duivel. Ook op seksueel gebied.

De misbruikcrisis in de Kerk is dan toegegeven door de Kerkelijke overheid, maar de mainstream media was er wel als de kippen bij om de Kerk bij voortduur voor het hekje te slepen en te doen alsof er geen rechtvaardigen zouden bestaan. Dezelfde methode is een methode die de duivel ook gebruikte tegen de rechtvaardige Job, zoals emeritus-Paus Benedictus XVI schrijft in zijn brief. (Hier een volledige Nederlandstalige vertaling). De media, de kranten deden niets anders dan over de seksualiteit schrijven dat in verband kon worden gebracht met de Kerk, alsof de seksuele moraal het enige is wat in de Leer van de Kerk is opgenomen. De emeritus-Paus legt in zijn brief de vinger op de zere plek. En sommigen vinden dat niet zo leuk en gaven bittere commentaren uit.

Maar er is ook een enorme anti-Katholieke vooringenomenheid die je bij de media aantreft.

Toen in 2010 Paus Benedictus XVI Engeland bezocht, werd een officiële instructie van hogerhand aan de BBC-medewerkers overhandigd, waarin het verhaal over het seksuele kindermisbruik voor enige uren aan de top moest blijven ongeacht wat de Paus nog meer zou zeggen. De bron van deze opmerkelijke BBC-instructie is afkomstig van voormalige BBC-medewerkster Catherine Utley en waarbij LifeSiteNews een artikel over schreef. De integrale tekst (in het Engels) met link vindt u hier.

De brief van emeritus-Paus Benedictus XVI heeft wel iets duidelijk gemaakt: er was niet alleen maar een ineenstorting van de moraal, ook de rol van de moraaltheologie mag niet onderbelicht worden. We kunnen uit de brief van de emeritus-Paus behoorlijk veel leren, aangezien hij een doorgewinterde theoloog is en de klappen van de zweep goed kent. Uit eerdere documentatie van de Kerk blijkt deze priester een gouden weegschaal in de hand te hebben als het gaat om het benoemen van de juiste oorzaken en het oplossen daarvan. 

Natuurlijk zien de vijanden van de Kerk de emeritus-Paus niet zitten, maar dat is juist een goed teken, zoals Christus in de Veldrede naar voren brengt: "Zalig zij gij wanneer men u om Mijnentwil beschimpt en vervolgt, en vals beschuldigt van allerlei kwaad. Verheugt en verblijdt u, want groot is uw loon in de hemel. Zo toch heeft men de profeten vervolgd, die vóór u zijn geweest." (Matteus 5;11-12)