donderdag 29 december 2016

Kardinaal Eijk vraagt ons in actie te komen

Zoals de lezers misschien nog weten heeft de Tweede Kamer in Nederland dit jaar plotseling besloten om de mutatie-gegevens van de GBA (nu heet dit Basis Registratie Personen, ofwel BRP) niet meer aan de SILA door te geven. Hierdoor raken de kerken, waaronder de Rooms Katholieke Kerk, het mutatie overzicht volledig kwijt van haar kerkleden. Meer hierover is hier te lezen

Kardinaal Willem Eijk heeft nu alle kerkleden opgeroepen via de z.g. internetconsultatie te protesteren tegen deze discriminatie. Andere organisaties mogen nog steeds uit het GBA putten, maar de maatregel om de kerken uit te sluiten geldt alleen voor hen. Omdat niet iedereen misschien weet waar men protest kan aantekenen, is er besloten om op dit blog de link te publiceren. Let wel op: er kan niet anoniem worden gereageerd. 


U moet na het verschijnen van de pagina onderaan de link aanklikken: "geef uw reactie op deze consultatie". Op de volgende pagina's kunt u uw naam en e-mailadres achterlaten. Dit laatste is van belang om uw bijdrage geactiveerd te krijgen. Wij zouden zeggen: doe het vandaag nog even, want sluitingstermijn is op 3 februari 2017 a.s.