vrijdag 28 juni 2019

Kardinaal veroordeelt Instrumentum Laboris als ketters

Walter Kardinaal Brandmüller.
Walter Kardinaal Brandmüller heeft onlangs in ongehoord scherpe bewoordingen het werkdocument (Instrumentum Laboris) voor de komende Amazone Synode veroordeeld als "ketters" en bestempelt het ook als "Apostasie". De reden van deze veroordeling ligt volgens de Kardinaal in het feit dat de Instrumentum Laboris (IL), de bindende Leer van de Kerk op beslissende punten tegenspreekt en dus als ketters moet worden gekwalificeerd. Aangezien in het werkdocument zelfs de Goddelijke Openbaring wordt betwijfeld of verkeerd wordt begrepen, is er zelfs sprake van Apostasie, van geloofsafval. Ketterij wordt omschreven als, het na het ontvangen van het Doopsel, hardnekkig ontkennen, of in twijfel trekken van een of andere waarheid, die met Goddelijk en Katholiek Geloof, gelooft moet worden. Apostasie; het volkomen afwijzen van het Christelijk Geloof. Zie daarvoor de Catechismus van de Katholieke Kerk, nummer 2089. 

Walter Kardinaal Brandmüller heeft om die reden alle bisschoppen in de wereld opgeroepen het werkdocument te verwerpen. En let wel: dit wordt door een Kardinaal gezegd die het werkdocument in zijn totaliteit heeft gelezen. Als Kardinaal van de Katholieke Kerk zeg je zoiets niet zomaar. Er moet wel iets ontzettend fout zitten met dit document. Dat is nu wel duidelijk.

Kardinaal Brandmüller verwacht dat de werkelijke bedoeling van de Amazone Synode gelegen is in het afschaffen van het priestercelibaat en de invoering van vrouwelijke priesters c.q. diakens. Als dat zou gebeuren, dan bestaat in feite de Katholieke Kerk niet meer, die in zijn oorsprong is gesticht door Onze Heer Jesus Christus. Tot nu toe hebben alle pausen in het verleden (op enkele uitzonderingen na) onverkort gestaan achter de orthodoxe Leer, de instellingen die Onze Heer heeft nagelaten, en die trouw door de pausen altijd werden bewaakt door de eeuwen heen. Maar het ziet er naar uit dat sommige bisschoppen al aan het oefenen zijn met regelrechte duivelaanbidding dit jaar...

Het werkdocument voor de Amazone vormt volgens de Kardinaal een aanval op de grondslagen van het Katholiek Geloof en op een manier die tot nu toe niet voor mogelijk werd geacht. Daarom moet dit document worden verworpen.

LifeSiteNews is meteen daarop een petitie gestart om de Kardinaal te ondersteunen. Op het moment van schrijven hebben 8.270 personen de petitie ondertekend. Let wel: dit gebeurde binnen een periode van 24 uur.

De petitie is hier te vinden:

Het complete verhaal van Kardinaal Brandmüller in het Engels vindt men hier:
De Nederlandse vertaling van het stuk van de Kardinaal vindt men op Fortes in Fide.

Wie wil weten wat er werkelijk gebeurt in het Amazone gebied (waar zo hoopvol over wordt geschreven in Instrumentum Laboris), die kan dit artikel lezen:

Let wel op: het laatste artikel beschrijft de afschuwelijk daden als infanticide (kindermoord), hekserij en zelfs kannibalisme die in dit gebied voorkomen. Heeft u geen sterke maag, sla dit artikel dan over.