vrijdag 7 oktober 2016

Oproep tot massaal Rozenkransgebed

Vandaag 7 oktober 2016, op Maria van de H.Rozenkrans, roepen wij iedere Christen van de Katholieke Kerk vandaag op tot het bidden van het Rozenkransgebed. Deze dag is niet toevallig gekozen, omdat op 7 oktober 1571 de Christelijke troepen de Turkse Ottomanen een vernietigende nederlaag hadden toegebracht in de zeeslag bij Lepanto. Voordat de slag plaatsvond, werd in Europa iedereen opgeroepen de H.Rozenkrans te bidden voor een goede afloop. Op het moment van de nederlaag zag de heilige Paus Pius V in een visioen dat de vijand verslagen was. Toen een boodschapper het bericht van de nederlaag van de Turkse Ottomanen kwam berichten zei de Paus dat hij al van de overwinning wist. Maar niet alleen de slag bij Lepanto is opgetekend: op 20 augustus 1991 werd tijdens het Rozenkransgebed aan sommige gelovigen een visioen getoond dat de H.Maagd Maria met tienduizenden engelen neerdaalde op aarde, juist op het moment dat een militaire coup plaatsvond in Rusland. Precies op dát moment van neerdalen, zoals door gelovigen werd gezien, bleek later de opstand te zijn neergeslagen. De H.Rozenkrans is daarom een machtig wapen in de strijd tegen het kwaad, en het is daarom dat wij iedereen willen verzoeken (ook vanwege de oktobermaand = Rozenkransmaand) dit gebed te bidden voor de noden van de Kerk, voor de Paus , voor het behoud van ons Katholiek Geloof en de Leer van de Kerk. Want er zijn op dit moment vijandelijke krachten bezig de Kerk van binnenuit binnen te dringen, en wij kunnen dit tegenhouden door ons Rozenkransgebed!

Om het goed te doen moet de Rozenkrans met vertrouwen worden gebeden. Dit is echt heel belangrijk. Wanneer ons vertrouwen groot is in een goede afloop, dan kan de overwinning ons niet meer ontgaan. Bid ook niet meteen de complete Rozenkrans, maar bid dagelijks het Rozenhoedje met de overweging van de geheimen. Ben je in staat om de volledige Rozenkrans te bidden, dan ben je van harte uitgenodigd dit te doen. 

De H.Rozenkrans is ons laatste redmiddel. Kom op Christen, neem die Rozenkrans ter hand en bid met vuur en vertrouwen. Laat het Onbevlekt Hart van Onze Lieve Vrouw zegevieren!