vrijdag 27 november 2015

Sommige Duitsers zijn van het padje af

Er was eens een student aan de Universiteit in West-Europa die tijdens zijn wetenschappelijke studie opeens geconfronteerd werd met een sterfgeval van een dierbare. Dat bleek een schokkende ervaring voor de nog jonge student die vol ijver bezig was met zijn studie en zijn eerste examen met goed gevolg had afgelegd. Studenten mag je niet dom noemen, want een studie aan een universiteit is toch niet voor die categorie van mensen, nietwaar? Opvallend was dat deze student tot geloof kwam in God en katholiek werd. Zijn ommekeer was even zo ingrijpend als het sterfgeval in zijn familie. Voor het eerst ontdekte hij de zin van het leven en langzaam maar zeker kwam hij tot volledig geloof. Veel moeilijkheden moesten overwonnen worden, maar dankzij de H.Sacramenten werd hij in al die jaren sterker en sterker. Tot op de dag van vandaag heeft hij God gedankt voor zijn bekering.

Maar wat beweert men in Duitsland kortgeleden? Schrikt u niet als u het leest, want er wordt zó op een ergerlijke manier gepraat over Afrikaanse mensen, dat je haren te bergen rijst. 

Moraal van het verhaal in combinatie met boven is: wie het H.Geloof aanneemt, zich bekeert, in God gelooft met hart en ziel, ja, zulke mensen (ook al hebben ze een hoogwaardige opleiding achter de rug) worden niet zelden voor dom, achterlijk en als achterhaald versleten, vooral dus als je ook nog het ongeluk hebt te geloven in God en dat je ook nog uit Afrika komt. Dat er op zó'n manier wordt gedacht over katholieke mede-gelovigen uit Afrika in Duitsland, lijkt de zwarte piet-discussie (over vermeend racisme) in Nederland volledig in de schaduw te stellen. 

Het is jammer dat de Duitse Bisschoppen ruimte geven voor dit soort discutabele content op hun website. We bidden en hopen voor de bekering van deze mensen die dit soort dingen durven schrijven, want ze weten echt niet wat ze doen.

We hopen maar dat de Duitse bisschoppen zich volledig van dit artikel zullen distantiëren!