dinsdag 10 november 2015

Jonge Katholieken en Mgr.Léonard

Hoe het Evangelie, het Ware Evangelie in de harten van jonge mensen werd gezaaid is te lezen in een artikel van het Katholiek Nieuwsblad dat op 9 november j.l. onder de aandacht werd gebracht. Een inspirerend stuk dat glashelder laat zien hoe alle media-stormen, verdachtmakingen ten spijt, het kleine maar o zo mooie bloempje groter en groter wordt in de H.Kerk. Jonge Katholieken die niets, maar dan ook niets te maken willen hebben met "mei-1968-katholicisme", en die zeker niets te maken willen hebben met "lauwe en meeloperige" katholieken. 
De voormannen van deze Jonge Katholieken zijn de Heilige Paus Johannes Paulus II, Paus Benedictus XVI en Mgr. Léonard. Jonge Katholieken die een grote liefde hebben voor de H.Eucharistie, de Biecht en Aanbidding van het Heilig Sacrament. Natuurlijk worden deze Jonge Katholieken, "conservatieven", "traditionalistisch" en zelfs "reactionair" genoemd. Maar een echte analyse over deze Jonge Katholieken en de vernieuwing van de Kerk lees je nauwelijks bij de heersende mainstream media. Een schitterend voorbeeld van een zuivere en vernieuwde Katholieke Kerk die groter en groter wordt, ook in België!

De parabel met de zaaier (Matt.13;3-9) hieronder is een mooi voorbeeld in combinatie met het bovenstaande verhaal. 

En Hij sprak tot hun in gelijkenissen over vele dingen. Hij zei: zie, de zaaier ging uit om te zaaien. En onder het zaaien viel een gedeelte langs de weg; en de vogels uit de lucht kwamen, en pikten het op. Een ander gedeelte viel op steengrond waar het niet veel aarde had. Aanstonds kwam het op, omdat het geen diepe aarde had; maar toen de zon was opgegaan, werd het verschroeid en verdorde, daar het geen wortel geschoten had. Een ander gedeelte viel tussen de doornen; de doornen schoten op, en verstikten het. Een ander gedeelte viel op goede aarde; en het droeg vrucht: honderd-, zestig-, dertigvoud. Wie oren heeft om te horen, hij hore.