zondag 2 augustus 2015

Over de Heilige Zuiverheid

Er zijn velen die de Heilige Zuiverheid niet begrijpen (Matteus 5;8). Ze bekritiseren het, men wordt voorgesteld alsof je een minder mens bent, maar de genade die God geeft aan diegene die de Heilige Zuiverheid vraagt, geeft een grote mate van vrijheid aan je terug. Je bent immers geen slaaf meer van de zonde, de duivel heeft geen enkele macht meer over je.

Als je echt die Heilige zuiverheid wil ontvangen, en je niet wilt afgeven aan rare bootjesparades in de grachten van Amsterdam, dan moet je aan God om die Heilige Zuiverheid vragen. Je vraagt dit in nederig gebed, je vraagt om vergiffenis van je zonden in een nederige Biecht, en je ontvangt nederig en in goede gesteltenis de H.Communie, het Hoogheilig Lichaam en Bloed des Heren. 
Het Heilig Rozenkransgebed moet je elke dag bidden, bijvoorbeeld elke dag een Rozenhoedje. Je vraagt met groot geloof aan de Moeder van God op haar voorspraak dat je die Heilige zuiverheid mag ontvangen, en je bidt elke dag totdat de Moeder van God je gebed verhoort. Je wijdt je elke dag volledig toe aan het Onbevlekt Hart van Maria. Wanneer je vertrouwen groot is, dan kent Gods Edelmoedigheid geen grenzen meer.

Wie zó met vertrouwen deze gebeden ter hand neemt en echt zuiver wil leven, kan dit bereiken, want voor God is echt niets onmogelijk: Hij maakte het immers voor velen mogelijk die Heilige Zuiverheid daadwerkelijk na te volgen.