zaterdag 15 augustus 2015

Maria Ten Hemelopneming - 15 augustus

Vandaag op 15 augustus viert de Kerk de ten Hemelopneming met ziel en lichaam van de Moeder van God, de Heilige Maagd Maria. Ook op deze dag wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht die 70 jaar geleden precies op 15 augustus ophield te bestaan. In Fatima werd namelijk door de Moeder Gods aan drie herderskinderen geopenbaard dat als de mensen zich niet zouden bekeren, na de Eerste Wereldoorlog, een Tweede Wereldoorlog zou volgen. De ontwikkelingen in die strijd is in detail beschreven en doorgegeven aan Lucia de Jesus Rosa dos Santos,  die in 2005 overleed. 
Dat de Tweede Wereldoorlog een einde kon nemen, hebben we immers te danken aan de Moeder van God die -via Lucia - aan de Paus vroeg de wereld toe te wijden aan het Onbevlekt Hart van Maria: dan zou de oorlog worden ingekort. Enige maanden na die toewijding werd het Duitse 6e Leger van Friedrich Paulus bij Stalingrad verslagen. De Duitsers verloren bijna iedere slag die daarop volgde tot aan de inname van Berlijn in mei 1945 (mei-maand is een Maria maand). De Geallieerden aan het front van Japan konden op 15 augustus 1945 de overgave van Japan accepteren. Natuurlijk zijn deze data geen toeval, maar een door de Goddelijke Voorzienigheid geleide geschiedenis. 

Bidden wij de Moeder van God om haar Voorspraak, voor de bekering van de wereld, de bekering van de zondaars, speciaal voor de bekering van de vijanden van God. Want als door een enkel ja-woord van Maria de Zoon van God in de wereld kwam, hoe machtig zal haar Voorspraak bij God de Vader dan wel zijn als zij zou pleiten voor de bekering van de wereld? 

Stralend als de dageraad,
als het zonlicht zondeloos,
gloeiend als een gouden roos,
in een koninklijke staat.
Niets dan licht en niets dan glans,
als de zon in praal en pracht,
als de zilveren maan bij nacht,
stijgt Maria naar de trans.
Waar de Godheid in zijn troon
zetelt in het eeuwig licht,
staat zij voor zijn aangezicht
en ontvangt de hemelkroon.
O hoe liefelijk en schoon
wordt haar heerlijkheid onthuld,
wordt de profetie vervuld,
staat zij voor haar grote Zoon.
O Maria koningin,
bid tot uw geliefde Zoon
om ons eeuwig zalig loon,
treed voor uw getrouwen in.
Heilige Drievuldigheid,
die Maria zo verheft
dat zij allen overtreft,
U zij onze lof gewijd.

Almachtige eeuwige God, Gij hebt de onbevlekte Maagd, de moeder van de Heer, met ziel en lichaam ten hemel opgenomen. Wij vragen U: open onze ogen voor het geluk dat ons wacht en laat ons met Maria delen in uw heerlijkheid. Door onze Heer Jezus Christus, uw Zoon, die met U leeft en heerst in de eenheid van de heilige Geest, God, door de eeuwen der eeuwen.
Amen.