donderdag 20 augustus 2015

Hoe de H.Schrift en een bisschop slecht worden begrepen

Hoe weinig is de H.Schrift gelezen en hoe weinig is de Schrift begrepen! Om het in grote lijnen uit te leggen voor diegenen die dit boek niet kennen: de hele H.Schrift bestaat uit twee grote gedeelten: het Oude Testament en het Nieuwe Testament. In het boek Leviticus in het Oude Testament (dat een voortzetting is van de wetgeving in het boek Exodus) en waar zoveel heisa is over de uitspraak van bisschop Vitus Huonder (lees hier, en hier) kan met recht en reden worden gesproken dat er bij bepaalde groepen niets is begrepen over de Mozaïsche wetgeving en de bestraffing voor het overtreden van de Wet in de tijd van Mozes. Ook is er niets begrepen van de Nieuwe Heilsorde waar zondaars niet meer worden bestraft, opdat zij tot inkeer komen omdat de Barmhartigheid van God nu eenmaal in deze tijd is aangebroken (al 2000 jaar!). Omdat die Nieuwe Heilsorde al 2000 jaar is aangebroken, wordt er ook niet opgeroepen voor bestraffing van homoseksuelen en dus ook niet door bisschop Vitus Huonder.

Om het verder uit te leggen aan strijdende homoseksuelen: De Wet van Mozes eiste een directe uitvoering van de straf wegens het overtreden van die Wet. Wie eens de moeite neemt dit eens te lezen (voordat men naar een Openbaar Ministerie stapt), kan niet anders zeggen dat deze strafmaatregelen vandaag de dag helemaal niet meer gelden. Vóór de komst van Christus werd een overtreding van de Wet direct gestraft, maar in de Nieuwe Heilsorde (zie het stukje Evangelie over de overspelige vrouw: Johannes hoofdstuk 8) wordt een zondaar niet meer gestraft voor ernstige vergrijpen. Maar kennelijk is men dat bij bepaalde groepen vergeten! Waarom dient men dan een klacht tegen een bisschop in over een citaat van het boek Leviticus 18;22 en Leviticus 20;13? Hoe kan men nu dit aangrijpen als een daad van haat tegen homoseksuelen, als dit niets met haat te maken heeft?

Omdat wij er nooit van uitgaan dat iemand van kwade wil is en we er vanuit gaan dat er gedwaald wordt, raden we deze groepen in het vervolg aan om eerst de H.Schrift en de Kerkelijke documentatie te lezen (zoals de Catechismus van de Katholieke Kerk). Kijk in het vervolg naar de context waarin iets gezegd wordt dames en heren en niet alleen naar de woorden en houdt eens op katholieke clerici om niets te vervolgen!