vrijdag 3 juli 2015

Scapulieroplegging bij de Karmelietessen Sittard

Op zaterdag 11 juli 2015 wordt het Bruine Scapulier van de Berg Karmel plechtig opgelegd aan leken die zich hebben aangemeld bij de zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jesus in Sittard. Alle informatie daarover vindt men via deze link.  De kosten zijn laag gehouden (5 euro). Het Bruine Scapulier is een verkleind model van het Grote Scapulier dat religieuzen dragen. Het Kleine Scapulier wordt dus gedragen door mensen in de wereld. 

Voor meer informatie over het Bruine Scapulier en de genaden die daaraan verboden zijn is te lezen in de bijdrage van vorige jaar op dit blog. Volgens de laatste berichten zouden mensen die per auto komen aan de achterkant van het klooster hun auto kunnen parkeren, mocht dat niet lukken dat moet men proberen dit elders te doen. Komt u met het openbaar vervoer, dan is het vanaf het station even lopen naar het klooster de Kollenberg. Een kaartje vindt u hier.  De middag begint om 14.00 uur met de inschrijving. Die inschrijving is een onderdeel van de Scapulieroplegging. Wie het Bruine Scapulier opgelegd krijgt, kan daarna ook de medaille dragen. Wie dit Scapulier draagt zal de Hel ontlopen en de tijd in het Purgatorium zal volgens de H.Maagd worden verkort als gebruik is gemaakt van het Sabbatijns Privilege. (Voor meer informatie hierover klik hier).

Er zijn wel voorwaarden aan de Bruine Scapulier: wie het opgelegd krijgt en ongehuwd is, dient kuis te leven. Voor wie kerkelijk getrouwd is geldt dat zij zich dienen te houden aan de voorschriften van de Leer van de Kerk inzake gehuwden. Wie toch zou zondigen tegen het 6e Gebod, moet deze zonde via het Sacrament van de Biecht vergiffenis krijgen (een Confiteor bidden tijdens de H.Mis is dus ongeldig!) waarbij het aantal en de doodzonden aan de Biechtvader niet mogen worden verzwegen. De reden voor deze voorwaarden die de H.Maagd Maria heeft gegeven is om het lichtzinnig gebruik van het Scapulier te voorkomen. 

Wie dit Scapulier draagt wordt door de Moeder van God zelf beschermd en de drager van dit Scapulier deelt in alle genaden van de orde van Onze Lieve Vrouw.