maandag 23 februari 2015

Jesus de Zoon van God

Nog niet zo lang geleden werd een discussie op een forum gevoerd over de term: Zoon van God. Een moslim wilde aantonen dat die term onjuist was door te stellen dat Jesus dit nergens in de Bijbel van zichzelf gezegd zou hebben. Helaas lezen maar weinigen de H.Schrift, laat staan dat men die volledig leest. Van moslims kun je verwachten dat ze de H.Schrift niet lezen (althans de meesten dan) en het is logisch dat dergelijke foute beweringen over Christus de ronde doen. 

Maar zegt de H.Schrift dan nergens dat Jesus van zichzelf zegt de Zoon van God te zijn? Natuurlijk niet. Het is zelfs te lezen in het Evangelie naar Johannes hoofdstuk 10 vers 36, waarin Onze Heer in debat is met de Joden. Het gaat hier over zijn Goddelijke Natuur, maar ook over de term Zoon van God. Lees maar mee in Joh 10;36

Hoe zegt gij dan tot Hem, die de Vader heeft geheiligd en
in de wereld gezonden: gij lastert, omdat Ik gezegd heb: Ik ben Gods Zoon?

Met andere woorden: Christus getuigt wel degelijk van zichzelf in de H.Schrift dat Hij Gods Zoon is en het is dus onwaar dat Hij dat nergens van zichzelf gezegd heeft, zoals een moslim op een forum beweerde.

Wie dus met deze bewering aan komt zetten alsof Zoon van God een latere uitvinding betreft, die heeft het inderdaad goed mis. Komt de gelovige dit tegen in discussies, dan kan hij of zij dit makkelijk pareren door Johannes 10;36 onder de aandacht te brengen.