zondag 11 januari 2015

Interview met Kardinaal Raymond Burke

Via het blog Echt Katholiek is ons een interview opgevallen van Kardinaal Raymond Burke over de Synode van het Gezin. Omdat wij niet het hele artikel zo maar willen overnemen, wijzen we via een link naar het artikel. Het is hier te lezen
Toen wij het artikel doornamen, vielen wij van de ene verbazing in de andere: hoe de voorbereiding tot de Synode mogelijk doelbewust werd gemanipuleerd. Vooral schokkend is de uitkomst van de rol van de 'media', en soms lijkt het erop dat dezelfde manipulatie-technieken werden gebruikt zoals ze ook werden ingezet tijdens het Tweede Vaticaans Concilie. Toen verschenen er ook berichten in kranten die niets, maar dan ook niets met het Concilie te maken hadden. Dat bemerkte je pas na afloop toen de besluiten van het Concilie de onderkant van de Kerk hadden bereikt. Maar het kwaad was inmiddels al wel geschied, met als gevolg dat veel goede katholieken in Nederland zelfs bijna van hun geloof afvielen (en daar hebben we voorbeelden van!). Schokkend is ook hoe de woorden van de huidige Paus Franciscus verkeerd zijn uitgelegd. Kardinaal Burke drukt ons met de neus op de feiten.

Wij zijn daarom de heer Hugo Bos erg dankbaar dat hij dit interview van Kardinaal Burke in een Nederlandse vertaling op zijn blog heeft gezet. Een echte aanrader om te lezen!