dinsdag 12 augustus 2014

Help de vervolgde Christenen in Irak!

Een jaar geleden rond Maria Ten Hemelopneming schreven wij een stuk op dit blog over de dramatische Christenvervolging in Egypte, waar een ware geweldspiraal menig Koptisch Godshuis of winkel door een woedende meute moest ontgelden. Tientallen kerken werden in brand gestoken, het interieur vernietigd en moedwillig geprofaneerd. Hiernaast een foto van de Armeense Kerk in Mosul die door ISIS in brand werd gestoken.

Nu een jaar later doen we weer een dringende oproep om de arme geloofsgenoten - de Christenen van Irak - te hulp te komen. Een ongekende geloofsvervolging en massamoord op onschuldigen uitgevoerd door de extremisten van ISIS hebben er inmiddels plaatsgevonden, waarbij massaverkrachtingen, standrechtelijke executies, moorden en onthoofdingen aan de orde van de dag waren en waarbij vrouwen en meisjes gedegradeerd werden tot seksslaven. Tot op de dag van vandaag zijn de Iraakse Christenen aan de dood en de wanhoop overgeleverd. Er zijn zelfs rapporten waar er gemeld wordt dat 70% van de religieuze minderheid der Yazidi's is uitgemoord, verkracht of verhongerd. Vele duizenden sloegen voor de moordenaarsbende van ISIS op de vlucht, met alleen nog maar de kleren aan hun lijf. Niets konden ze meenemen. Wie de moed had om achter te blijven werd vermoord of verkracht. De afgehakte hoofden werden vervolgens op sommige plaatsen op palen gespietst... 

Het kan niet zo zijn, dat wij de massamoord op onschuldigen zo maar over onze kant laten gaan. Daarom wordt er vanaf vandaag actie ondernomen door Kerk in Nood die wij graag aanbevelen. Zij zijn namelijk een actie gestart om geld in te zamelen om deze arme drommels van voedsel, water en medicijnen te kunnen voorzien.

Geeft u alstublieft geld en geef gul alstublieft! Laat deze mensen niet aan hun lot over! U kunt geven via onderstaande link: