maandag 23 juni 2014

Petrus Canisius vertaling nu ook als e-book

Vandaag zal de gelovige surfer via een zoektochtje door het internet beloond worden met een mooie vangst! De PC-Bijbelvertaling is nu ook te lezen voor hen die een e-book reader in huis hebben. Wie dus op vakantie een stukje van de Heilige Schrift wil meenemen, of desnoods het hele Nieuwe Testament wil downloaden, kan dat doen via deze site. Hiermee vervalt de moeite die soms genomen moet worden om deze Bijbel-vertaling nog te vinden, en het is daarom verheugend dat dit gratis voor iedereen toegankelijk is gemaakt. Jammer evenwel is het dat niet het Oude Testament is te downloaden, maar aan de opmerking op voornoemd blog is te lezen dat het via e-Sword is gedownload, en dan blijkt dat niet alle boeken van het O.T. zijn opgenomen terwijl in de papieren versie de boeken wél aanwezig zijn. Zoals te zien is, is de foto genomen van een reader waarin het Evangelie volgens Lucas is geïnstalleerd. Een leuk idee voor de vakantieganger om wat Geestelijke lectuur bij zich te hebben. Zo kan een vakantie ook letterlijk betekenen: vacare Deo. "Vrij zijn voor God".

Post Scriptum 1: Op dezelfde site is nu ook een downloadplaats voor de Navolging van Christus van Thomas a Kempis verschenen. De link om te downloaden staat hier.
Post Scriptum 2: De Didachè Apostolorum is via deze link te downloaden als e-book. Let wel op: de letter is extra groot, dus u moet de tekst wat verkleinen.
Post Scriptum 3: De volledige Mechelse Catechismus is nu ook als e-book verschenen. Downloaden kan vanaf deze link