maandag 19 mei 2014

Onderzoek naar ontwijding van Sint Willibrordkerk

Een trouwe medegelovige, dhr Hugo Bos maakte op twitter onlangs melding van een zeer ernstig feit: de ontwijding van de Sint Willibrordkerk in Utrecht. Voor de duidelijkheid verwijzen we iedereen even naar het artikel van de heer Bos zelf. Ze staat hier te lezen
Het gebouw is zelf nog steeds in gebruik voor de eredienst, maar nu blijkt is er in de kerk een theaterstuk opgevoerd, met een schijn-priester, met een schijn-uitvaartmis, en waarbij na afloop de "communie" werd uitgereikt. De kunstenaar die het bedacht heeft, kwam ook met schijn-gebeden en een nep-schuldbelijdenis aanzetten die duidelijk een heiligschennend en ergernisgevend karakter hadden. Mocht blijken dat volgens een onderzoek inderdaad ontwijding heeft plaatsgevonden, dan worden er geen H.Missen meer opgedragen en zal mogelijk het kerkgebouw opnieuw ingewijd moeten worden.
Het is verder onbegrijpelijk dat dit kan voorkomen in de Nederlandse Kerkprovincie en helemaal in een kerkgebouw dat niet aan de eredienst is ontrokken. We vragen ons wel eens af of diegenen die dit soort dingen uitdenken én doen, wel beseffen wát ze precies aanrichten? Hoe kun je en durf je nu zo met de religieuze gevoelens van Rooms Katholieke Christenen omgaan, en de zaak zó te vertrappen dat zelfs het Heilige der Heiligen (de Heilige Communie) wordt vertrapt?! Natuurlijk zal er weer opgeworpen worden dat Heiligschennis niet de bedoeling is geweest van dit theaterstuk, maar uiteindelijk werkt dit wel zo uit! Men houdt immers deze ergernisgevende voorstelling niet op de varkensmarkt, maar in een gewijd gebouw!

We zijn daarom blij dat Kardinaal Willem Eijk een onderzoek gaat opstarten. Gezien deze groteske ontheiliging zou het ons niets verbazen als de Sint Willibrordkerk opnieuw ingewijd zal moeten worden. De landelijke media heeft intussen ook lucht van deze zaak gekregen en het artikel is hier te lezen.

Post Scriptum 8 juni 2014: Het is nu bekend geworden dat tot nader order geen H.Missen meer mogen worden opgedragen in de Sint Willibrordkerk.