woensdag 11 december 2013

Hoe de mainstream media een overwinning doodzweeg

Menigeen zal het gisteren op 10 december ontgaan zijn: het Estrela Rapport, dat voorzag in abortus als een mensenrecht in Europa, werd op die dag door het Europees Parlement verworpen. Er zijn in de aanloop tot het rapport heel veel Christelijke en Katholieke groeperingen en partijen achter de schermen bezig geweest om deze abortus-gruwel van tafel te krijgen. Omdat dit geen nieuwssite is, verwijzen wij even naar het Reformatorisch Dagblad (zie link onderaan) dat een uitgebreid artikel aan gewijd heeft. Het Katholiek Nieuwsblad bracht het nieuws ook niet, maar dat kwam doordat er op het moment van de stemming geplande werkzaamheden op de site werden uitgevoerd.

In de aanloop tot de stemming werden 1.8 miljoen stemmen van Europese burgers opgehaald die duidelijk NEE zeiden tegen het Estrela Rapport. Deze handtekeningen zijn aangeboden, en het ziet er naar uit dat de Europese parlementsleden mede door deze One-of-us-campagne zijn bevestigd om een een goede keuze te maken. Partijen zoals d66 hebben zich overigens een hele slechte verliezer getoond door de tegenstemmers na afloop van de stemming meteen te vergelijken met extremisten en fundamentalisten.We mogen ook niet onvermeld laten dat aan de andere kant van de oceaan in de VS ook handtekeningen zijn verzameld door de organisatie CitizenGo. Ook zij hebben echt duizenden handtekeningen opgehaald. 

De mainstream media in binnen- en buitenland zwegen totaal over deze pro-life overwinning. Van de Nederlandse kranten was alleen het Reformatorisch Dagblad de enige die er melding van maakte. Kennelijk waren de druiven erg zuur bij de voorstanders van abortus (wij noemen het ordinaire kindermoord), en ja ook de Social Media ontplofte zowat waarbij de tegenstanders van Estrela zoveel mogelijk mensen in hun netwerk mobiliseerden. Dat alles zal de krantenlezer ontgaan zijn dankzij het stilzwijgen van een grote overwinning van de pro-life beweging in Europa.

Dank is verschuldigd aan alle politieke partijen die zich in Nederland en daarbuiten hebben ingezet, dank ook aan de mensen die buiten met spandoeken geprotesteerd hebben, en dank aan organisaties als La Manif Pour Tous en iedereen die op welke manier ook via de Social Media aan deze pro life manifestatie heeft meegewerkt. Het moet maar eens gezegd worden: Social Media maakt het mogelijk om iets te organiseren dat voorheen onmogelijk was. De tijd dat we binnen zaten en de ene na de andere tegenslag te verwerken kregen, is definitief voorbij. 

Het artikel van het RD staat hier te lezen.