zondag 8 september 2013

Zondagsontheiliging - mede dankzij de VVD

Waarom moest zo nodig de zondag in Nederland sneuvelen door deze dag te verlagen tot een ordinaire werkdag? Waarom moest de VVD hier in Maastricht zo een belangrijk aandeel hebben in het laten sneuvelen van de zondagsheiliging? Dankzij de politiek is er echter ook een autoloze zondag ingesteld, compleet met een afgesloten binnenstad. En dit vanwege het "milieu", u kent dat wel. Het recht op het "milieu" lijkt in dit land groter geworden, dan het recht op Godsdienstvrijheid en het recht om je kerkgebouw en de H.Mis te bezoeken, wat nota bene wel in de Grondwet verankerd ligt. En het maakt niet uit of u slecht ter been bent en de auto nodig hebt om de H.Mis te bezoeken, want ook voor deze groep van gelovigen wordt immers geen uitzondering gemaakt en de stad afgesloten.
Om 12 uur in de middag moeten de winkels open (dankzij diezelfde VVD) waardoor voor de winkelier en het personeel ook al geen zondagsheiliging, rust en aandacht voor het gezin meer mogelijk is. Natuurlijk heeft men hier tegen geprotesteerd, maar zoals vanouds legt de politiek (lees de VVD) dit gewoon naast zich neer, nietwaar? Het geld - de grote Mammon - moet immers rollen van de VVD, en we moeten God en Zijn Zondag vooral vergeten, en naar de Kerk gaan doe je maar op een andere dag.

Geloof staat bij diezelfde VVD niet erg hoog aangeschreven, want volgens meneer Rutte van diezelfde VVD (u weet wel, die meneer die Minister President wordt genoemd) doe je dit soort dingen maar "achter je voordeur". De VVD is een kampioen in het marginaliseren van de Godsdienst en als we niet oppassen verdwijnen niet alleen de Weigerambtenaren achter een Cordon Sanitaire, maar ook de gewone gelovigen die misschien straks een verbod op het gebruik van de gemeenschappelijk openbare ruimte voor hun kiezen krijgen. Het is een kwestie van tijd, let maar op, dat het geloof beleven in Nederland weer streng verboden wordt, op straffe van verbanning en gevangenisstraf, zoals vele dictators en tirannen voorheen ook al verordineerden. Het Geloof is gelukkig nog steeds levend, maar de Libertijnse dictators en tirannen zijn als woestijnzand weggeblazen door de wind. En let op: ook met een partij zoals de VVD zal het diezelfde kant opgaan...De Griekse filosoof Plutarchus heeft het goed gezien. Hij waarschuwt dat een "Libertijnse maatschappij, de voorbode is van de Tirannie".

Op het moment van schrijven van dit stuk verschijnt er (natuurlijk) op zondag een Braderie met een kleine honderd stalletjes gevuld met waardeloze koopwaar. Ook een manier om de zondag verder te ontheiligen. En wij, wat doen wij? We krijgen dit als gelovigen maar over ons heen gegooid. Met dank aan de plaatselijke comiteetjes (die dit georganiseerd hebben) en natuurlijk ook met dank aan de VVD - de trendzetter - die de zondagsontheiliging vooral in de geesten van de mensen heeft gepompt.