woensdag 18 september 2013

Nieuw feest - Christus de Eeuwige Hogepriester

Via het blog van Summa Catholica is vernomen dat in 2014 in de Nederlandse kerkprovincie een nieuw feest wordt ingesteld. Het is het Feest van Onze Heer Jesus Christus Eeuwige Hogepriester. Ik verwijs dus even naar het artikel van de Summa Catholica. 
Wat opvalt is - volgens deze website - dat men te rade is gegaan bij het Missaal van 1962. Het feest zal volgens deze website in de Nederlandse Kerkprovincie worden gevierd op de donderdag na het hoogfeest van Pinksteren. De reden voor het instellen van dit feest is om alle gelovigen te vragen om Jesus na te volgen, speciaal hen die geroepen zijn tot het ambtelijk priesterschap. Gebeden wordt dat de priesters hun streven naar persoonlijke heiliging mogen beleven in een totale overgave aan God en de Kerk.

De liturgische teksten worden gepubliceerd in de Liturgische Documentatie, dl.10, de bijlage bij het Directorium voor de Nederlandse Kerkprovincie dat medio oktober 2013 zal verschijnen. Het gehele artikel van de Nederlandse Kerkprovincie staat hier te lezen. Het feest zal in 2014 op de kerkelijke kalender staan.