vrijdag 26 juli 2013

Jaar van het Geloof - Wereld Jongeren Dagen te Rio

Dit stukje schrijf ik speciaal aan de jongeren die nu in Rio zijn op de Wereld Jongeren Dagen en onze Heilige Vader Paus Franciscus ontmoeten. Sommigen zijn echt ontroerd geraakt door de geloofsgetuigenissen die zij van velen hebben gehoord, maar belangrijker is - en nu richt ik mij tot jullie jongeren - dat je een persoonlijke band met Christus krijgt. Dit is belangrijk omdat jullie over niet al te lange tijd in de maatschappij een belangrijke rol gaan spelen. Over niet al te lange tijd sticht je misschien een gezin, maar laat dit dan ook een echte Huiskerk zijn waar Christus Onze Heer aanwezig is. Jullie moeten immers de fakkel van ons gaan overnemen en straks wordt de verantwoordelijkheid in jullie handen gelegd. Daarom is het zo belangrijk dat je je goed laat vormen via de Catechese, via goede en degelijke geloofsvorming in samenwerking met jullie bisschoppen en priesters. Je zult die geloofsvorming nog hard nodig hebben ook, want de wereld waarin je leeft laat niet zelden zijn anti-christelijk gelaat zien en maakt er ook geen geheim van dat de Katholieke geloofsleer zal worden aangevallen. Wees dus niet bang, want Christus de Heer is met jullie!

Als je je goed wilt vormen, dan kun je de boeken van de Jeugdcatechese lezen, zoals YouCat. Je kunt inspiratie opdoen via de vele geloofsgetuigen en zelfs bloedgetuigen die volmondig achter Christus hebben gestaan. Hun getuigenis is werkelijk zeer inspirerend! Je kunt iets lezen over de Kerkvaders en je kunt leren van de Pauselijke Encyclieken die een grote bron van kennis huisvesten.

Laat je ook vormen in de Leer van de zeven Heilige Sacramenten, zoals het Sacrament van Boete en Verzoening, waarin de vergevende Liefde van God zo intens kan worden ervaren! En vergeet niet: miljoenen gingen je voor, dus wees niet bang om Jesus te ontmoeten en wees al helemaal niet bang om van Hem te getuigen! Stel je hart wagenwijd voor Hem open, en Hij zal bij je zijn. Ga met vroomheid en intens geloof naar de Heilige Mis, en ontvang Jesus zelf persoonlijk in de H.Communie. Hij zal jullie harten sterken voor jullie levensreis, of je nu leek, missionaris, geestelijke, religieuze of priester wordt dan wel een gezin sticht. Jesus staat altijd aan jullie kant!