woensdag 13 februari 2013

Geld Vastenactie gaat stiekem naar CORDAID

Vandaag zal in menige parochie via het parochieblaadje het bekende vastenactie-zakje worden meegestuurd. Het vastenzakje voor het bisdom Roermond heeft de benaming Vastenactie Bisdom Roermond. Wie dus geeft, geeft dus aan Vastenactie onder auspiciën van het  bisdom Roermond, zo denkt de arme en argeloze parochiaan. 

Maar bij het lezen van het stuk over het project in het kerkblaadje valt dan op dat het geld volledig voor een project in Honduras wordt bestemd onder auspiciën van een anti-katholieke organisatie CORDAID. Het zal duidelijk zijn dat er geen geld aan CORDAID wordt overgemaakt, aangezien deze organisatie op niet mis te verstane wijze de hoogste leiding (lees: de Paus) van de Katholieke Kerk heeft gekapitteld naar aanleiding van de weigering condooms goed te keuren in de strijd tegen AIDS. Het is daarom dat pastoor Mennen al in een eerder stadium gewaarschuwd heeft voor CORDAID. (Het artikel is hier te lezen.) Het is om die reden dat er  wordt aangeraden - aan iedereen die de Kerk lief heeft - deze organisatie volledig te mijden, ook als een bisdom hier achter zou staan. Het is namelijk een katholiek verboden volgens het Wetboek van Canoniek Recht organisaties te steunen die kerkvijandig zijn.

En ter informatie over condooms: er scheuren volgens wetenschappelijk onderzoek 800 miljoen condooms per jaar, en dus kan er van enige veiligheid tegen AIDS geen sprake zijn. Condooms slijten in ontwikkelingslanden heeft twee doelen: het vernietigen van katholieke praxis en de Leer van de Kerk (en dan het liefst van binnenuit), en het spekken van de portemonnee van de condoomfabrikant. Als goed katholiek dient men afstand te nemen van deze "vastenactie". En dat geldt evenzo voor organisaties als Memisa, Mensen in Nood, Kinderstem en Mikrokrediet, die allemaal onder de vlag van CORDAID varen. Men is dus gewaarschuwd.